'Jouw verhaal, mijn tekst'

Wat is het doel van een blog?

Twee weken geleden vertelde ik jullie wat een blog nou eigenlijk precies is. Vandaag wil ik het hebben over het doel van een blog.

  1. Voor jouw bestaande klanten is een blog een betrouwbare bron van informatie. Jij bent een expert in jouw vakgebied en deelt een stukje van jouw kennis via een blog. Je trekt met een blog ook nieuwe klanten aan! Win-winsituatie!
  2. Zoekmachines zijn dol op blogs! Het is waardevolle content op jouw website en dit wordt door de zoekmachines gewaardeerd. Hoe hoger je komt te staan in de zoekmachines op het web hoe groter de kans dat potentiele klanten eerder bij jou terecht komen dan bij de concurrent!
  3. Met je website, blog én social media ben jij het online gezicht van jouw bedrijf! Een blog heeft een meerwaarde voor jouw online voorkomen. Het vergroot aanzienlijk je zichtbaarheid.

Tip: Houd hierbij wel je huisstijl in het vizier zodat het complete plaatje klopt!

  1. Je wekt vertrouwen bij je klanten. Je straalt uit dat je weet waar je het over hebt en dit graag wilt delen! Jij hebt verstand van jouw vak en dat mag best gezien worden!

Heb ik je al overtuigd om te gaan bloggen? In het volgende en laatste deel van deze driedelige serie geef ik je maar liefst tien tips waarom je een blog zou ‘moeten’ schrijven!

Wil je graag beginnen met bloggen maar heb je net even dat tekstuele steuntje nodig of iemand die jouw blog redigeert? Laat het mij weten in de comments of via de contactpagina! Ons eerste gesprek is altijd vrijblijvend!

 

  • Delen?

Leave a comment