'Jouw verhaal, mijn tekst'

Wat is een blog?

De komende weken ga ik jullie meenemen in de wereld van het bloggen. Zo’n drie jaar geleden schreef ik mijn eerste (zakelijk) blog. Vanaf de eerste letter was ik enthousiast. Mijn passie voor schrijven combineren met het overbrengen van een boodschap.

Inmiddels heb ik tientallen blogs geschreven. Zowel zakelijk als privé. Maar wat is een blog nou eigenlijk precies?

Blog is een afkorting van het woord weblog. Het bijhouden van een ‘logboek/dagboek’ op het web. Hoe vaak je blogt en publiceert is aan jou. Dit kan dagelijks of wekelijks zijn. Maandelijks of misschien blog jij graag over de jaargetijden en verschijnt er ieder kwartaal een stuk tekst van jouw hand.

”Eigenlijk is een blog niets anders dan een aantrekkelijk stuk tekst”

 

Een blog is ook…

1. Persoonlijk

Je geeft een ‘kijkje in de keuken’. Het verhaal achter het bedrijf en/of persoon! Een goede manier om te verbinden met jouw klanten, websitebezoekers en volgers op social media.

2. Waardevol

Je deelt kennis in jouw vakgebied / interesse met de lezers. Je hebt een boodschap over te brengen en deelt misschien wel tips. Uit ervaring weet ik dat blogs door volgers gewaardeerd worden en dit voor jou tot mooie ontwikkelingen en kansen kan leiden!

3. Interactief

Zorg dat er ruimte is onder het blog voor comments! Zo ga je interactie met de bezoekers aan. Ook het delen van jouw blog op diverse social media-kanalen zorgt voor een groot bereik en zichtbaarheid van jouw bedrijf én – niet geheel onbelangrijk- van jezelf!

Wil jij ook graag bloggen maar weet je niet precies ‘hoe je moet beginnen’? Waar je schrijfinspiratie vandaan haalt en hoe je een blog van A tot Z realiseert? Ik help je graag. Breng stap drie gelijk in de praktijk en laat een berichtje achter in de comments!

Over twee weken verschijnt mijn volgende blog. Hierin ga ik je vertellen wat het doel is van een blog.

 

 

 

 

 

 

  • Delen?

Leave a comment