'Jouw verhaal, mijn tekst'

De juiste woorden kiezen…

Ik kan er lang of kort over zijn, uitweiden en uitgebreid over vertellen, de conclusie is en blijft dat ik graag praat. De woorden stromen uit mijn mond. Ik gebruik mijn handen en mijn mimiek spreekt boekdelen. Zit er van kinds af aan in zeg maar.

Bij het schrijven van een tekst kun je de uitdrukking op mijn gezicht niet ‘lezen’. Ik gebruik mijn handen wel maar dan voor het vasthouden van een pen. Hoe breng je de juiste boodschap over? Zonder al deze ‘ondersteunende’ factoren?

Opbouw

Een goede opbouw in een tekst is essentieel. Wist je dat webteksten door lezers gescreend worden? Een pakkend begin is de sleutel. Geen ellenlange teksten. Dan haakt men af.

De essentie

Kies je de juiste woorden? Voor ieder woord is een synoniem te vinden maar welk woord is pakkend en bereikt jouw doelgroep? Het is belangrijk daar op in te spelen!

Vergeet vooral de prikkeling van een tekst niet, en ja, waar ik voor sta: ‘er mag best wat gevoel in’. Ik ben namelijk van mening dat wat van binnenuit komt, nooit de essentie mist! Punt.

Blog

Meer van mij lezen? Neem eens een kijkje op mijn persoonlijk blog: www.autismewelwat.nl Ik schrijf wekelijks over mijn zoon die autisme heeft en alle hoogte – en dieptepunten die wij beleven.

Ook heb ik een eigen column op Babybytes. Dit is één van de grootste online communities voor (aanstaande) moeders.

 

 

  • Delen?

Leave a comment